dimarts, 17 de juliol del 2012

Passarel·la del pont de la presa de Flix

En aquests dies s'han estat fent obres al pont de la presa de Flix. Aquestes obres han consistit en construir una passarel·la per als vianants que vulguin creuar el pont caminant.

L'estat anterior del pont, disposava d'un espai pels usuaris que el desitjaven creuar caminant, però aquest era estret i perillós. Aquest gairebé no tenia cap protecció per als vianants, envers als automòbils que circulaven per la carretera. A més, penso que travessar aquest pont amb bicicleta, suposava un gran perill, i com tots sabem era habitual fer-ho, per poder anar a visitar la reserva natural de Sebes. 

Bé, doncs ja farà un temps van començar aquestes obres, i van suposar el bloqueig d'un dels dos carrils que conté el pont. Lògicament, va ser necessària la instal·lació d'un semàfor per controlar el transit ambdós sentits per un mateix carril. 

Jo utilitzo aquesta travessia habitualment, i durant aquestes obres m'ha suposat un perill utilitzar-la. Dos de cada tres cops que he passat per allà amb el cotxe, algun usuari del sentit contrari s'ha saltat el semàfor, ja sigui voluntàriament o per causa de no haver-lo vist. Conseqüentment si el primer se'l salta, els següents van darrere...

Trobo que aquestes obres han suposat un gran risc, però tots pensem que aquest risc està justificat per uns bons resultats en un futur proper. Tot i això, l'altre dia observant les obres vaig veure els, ja famosos, 16 bancs metàl·lics que s'han ficat en aquesta passarel·la.

Aquests bancs, ja oxidats, amb quin objectiu s'han instal·lat?
Bé, jo he pensat diverses possibilitats de persones que podrien utilitzar aquests bancs en un futur:

  • La gent gran que va a comprar al Bonpreu, poder descansar quan tornin caminant amb la compra
  • Gent que va expressament a seure als bancs.
  • Gent que va a seure als bancs, pel simple fet que la gent del poble ha dit que no s'utilitzaran els bancs.
  • Els treballadors del polígon la Devesa, demanaran un cafè per prendre, i se'l beuran als bancs del pont.
  • La joventut canviarà els bancs del antic passeig pels bancs del pont de la presa
  • ...
Segurament vosaltres també haureu extret les vostres conclusions, i els usos futurs d'aquests bancs.
Reflexionant, vaig arribar a la conclusió que l'ús, pel qual es podria a pensar que és una mica lògic aquestes instal·lacions, serià el primer descrit anteriorment. La gent gran, o no tan gran que va a fer la compra caminant al Bonpreu, però si et pares a pensar, voleu dir que hi ha molta gent que va expressament a comprar al Bonpreu caminant, a més a més gent gran??

Tot i així, m'agradaria remarcar que és la meva opinió, i això no vol dir que no estiguin ben fetes aquestes instal·lacions ni molt menys.
Però l'únic que veig que podran arribar a fer aquests bancs és bloquejar el pas, fent més estreta la passarel·la, que recordo que volien eixamplar, i a més fer el pas més segur. Sense els bancs, serià més fàcil passar-hi amb multitud, inclús creuar-te amb algun que altre ciclista...

Esta clar, que sembla ser que tinc una opinió contraria en la instal·lació d'aquest bancs, però realment no és del tot certa aquesta afirmació, sinó,  que després de donar-li voltes i més voltes soc incapaç de trobar un motiu per la col·locació d'aquest bancs en aquest lloc, i per tant una inversió inútil.

Espero equivocar-me, i que finalment aquests bancs resultin d'allò més aprofitats, i puguem gaudir-los i cridar als quatre vents "QUINA XULADA DE BANCS QUE TENIM!!!!!!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

VISITANTS