dissabte, 25 de juny del 2011

Fotògrafs o retocadors?


Quants hem fet una fotografia, i pensem, aquesta foto és perfecta, o aquesta foto l’he fet al moment idoni, però després quan arribem a casa i fem el revelatge ens adonem que no està ben enfocada. En aquests moments desitjaríem poder tornar a enfocar la foto altre cop, o tenir la oportunitat de poder tornar-la a tirar.
Bé, aquesta preocupació ha portat a les grans empreses a pensar en que fer en una situació com aquesta. Al setembre del 2010, Adobe, anunciava que en un futur això o farien possible mitjançant una combinació de Hardware-Software determinada.
Per portar a la realitat aquesta idea, es necessitaran les anomenades en anglès “plenoptic camera , son unes càmeres que mitjançant un filtre de microlents permetran que  cada fotodíode del sensor capturi tota la llum que rep, distingint la incidència de cadascun dels raigs. El més interessant ve després, quan mitjançant un software específic (aquí és on entra Adobe) podrem escollir el punt d’enfocament i la profunditat de camp.

Aquí podeu veure com quedaria la captura de la fotografia abans de aplicar el software corresponent.




I també poso un video de la explicació d’Adobe, on es pot veure el procés.


Lytro

Lytro és una empresa compresa per 50 treballadors, però amb una bona financiació i gent molt experta del sector. Aquesta empresa diu que pretén treure al mercat una càmera d’aquesta tecnologia a finals d’any.
A més, aquesta empresa assegura que es podran fer fotografies en molt poca llum, i que la utilització del flash es donarà en molt poques ocasions. També permetrà realitzar fotografies en 3D amb un sol objectiu, i podran visualitzar-se en televisions, mòbils, pantalles...

Aquí deixo uns enllaços d’un parell d’imatges que podreu enfocar el punt que vulgueu, d’aquesta manera la empresa ens permet demostrar el que ells pretenen aconseguir.



Personalment, m’ha impressionat aquesta proposta, i si això adquireix prou solidesa pot suposar un gran avenç en el món de la fotografia. Podríem pensar que acabarem fent molts retocs a les fotos, però aquests retocs es basaran en la llum real que la nostra càmera haurà recollit amb les microlents, per tant, jo crec que es una molt bona idea. Ara a esperar resultats a final d’any, i una cosa que no es pot oblidar és a quin preu sortirà al mercat aquesta tecnologia.

Pàgina web: Lytro

1 comentari:

  1. Quines coses eh? que lluny queda aquella llarga espera de les diapositives revelades per a veure el resultat.
    Encara que alguns no s'ho creguin, abans feiem fotos i no veiem el resultat fins potser dos setmanes!
    Bé el món sempre avança per a millor...o potser no...

    ResponElimina

VISITANTS